Zöldséges-sáfrányos halleves

Zöldséges-sáfrányos halleves – ha szívesen ennéd a halat levesként, de azért mégsem a halászlének ugranál

Szerencsére a családtagjaim is kedvelik a hal legtöbb formáját, nem csak én. A gyerek miatt a filék mindig előnyben részesülnek. Ez is egy alternatíva, ezúttal levesnek.

Zöldséges-sáfrányos halleves

Hozzávalók:
40-45 dkg afrikai harcsafilé
1 közepes vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál halványító zeller (szárzeller)
fél dl olívaolaj
1,2 liter zöldségleves (akár leveskockából, vagy só, bors)
1 csipet sáfrány (elhagyható)
2 marék kagylótészta
kis csokor petrezselyem (én elfelejtettem)

Elkészítés:
A mirelit halfilét 24 órával felhasználás előtt áttettem a hűtőbe kiengedni. 2×2 centis kockákra daraboltam.
Megtisztítottam a vöröshagymát, a répákat, és a szárzellert is leöblítettem, kettétörve a hártyás külsejét lehúztam, valamennyit felaprítottam.
Egy kisebb fazékban felhevítettem az olajat, rádobtam a zöldségeket, közepes lángon együtt pirítottam.
Hozzáadtam a halkockákat, felöntöttem a zöldséglevessel. Forráskor beleszórtam a tésztát, és közepes tűzön 10-15 perc alatt (vagy a répa puhulásáig) készre főztem.
Az utolsó pillanatban tettem bele a sáfrányt, és a petrezselymet is akkor kellett volna, ha nem felejtettem volna el…

(forrás: Liptai Zoltán)

Tudj meg többet a szárzellerről és a sáfrányról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*